«Τα κορίτσια του POLE είναι δυνατά…είναι ξεχωριστά» , από την Μαργαρίτα Καμαράτου

Τα κορίτσια του POLE είναι δυνατά…!
Τα κορίτσια του POLE είναι ξεχωριστά…!
Ναι, κάπως έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τα κορίτσια, τα οποία αγαπούν και εξασκούν το pole dancing…
Ξεκίνησα το 2012 να διδάσκω pole σε μία παραμεθόριο περιοχή, στο νησί της Χίου, συγκεκριμένα, σε ένα γυμναστήριο πάνω σε ένα βουνό.
Ξεκίνησα έχοντας τρεις μαθητές και με μηδενική διαφήμιση έφτασα σήμερα το 2020 να αριθμώ 80, χωρίς να μετρήσω ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να μετρήσω, πόσα κορίτσια, πόσες γυναίκες ήρθαν, δοκίμασαν αλλά δεν συνέχισαν.

Όμως, πώς έγινε αυτό, πώς γέμισε η σχολή από κορίτσια κάθε ηλικίας, από κορίτσια 5 ετών μέχρι γυναίκες των 65, γυναίκες αδύνατες, γυναίκες γυμνασμένες αλλά και γυναίκες με τα λίγα παραπάνω κιλάκια, ή γυναίκες με ιδιαιτερότητες αλλά και άντρες!
Το 2012, το όνομά μου ακούγονταν σαν κάτι πάρα πολύ άσχημο, κάτι πάρα πολύ χυδαίο, κάτι πάρα πολύ περίεργο και ναι, η ετυμηγορία είχε βγει, είχα έρθει στο νησί για να αποπλανήσω κάθε είδους αρσενικό. Το αστείο της κατάστασης αυτής, ήταν πως αν και στις παρέες κουτσομπολεύουν κρυφά το όνομά μου, όλες μα όλες οι κυρίες με πήραν τηλέφωνο για να δοκιμάσουν το pole dancing, ενώ οι αυστηροί σύζυγοι, οι οποίοι δεν τους επέτρεπαν να έρθουν, καθώς δεν ήθελαν οι γυναίκες τους να κάνουν κάτι τόσο χυδαίο, μου έστειλαν κρυφά μηνύματα για το πόσο ξεχωριστή και όμορφη μπορεί να είμαι.
Τυγχάνει να είμαι και δασκάλα χορού και ταυτόχρονα να έχω σπουδάσει αλλά και δουλέψει σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και σε Ελλάδα και εξωτερικό πριν αποφασίσω να κάνω την αγάπη μου επάγγελμα. Η στοχοθέτηση μου ήταν σαφής είχα έρθει στο νησί από επιλογή και είχα έρθει για να επιβιώσω. Έκλεισα τα αυτιά μου και δούλεψα πολύ σκληρά για να τους αποδείξω ότι το χόμπι, το μεράκι, η αγάπη δεν είναι χυδαία, ούτε πρόστυχη! Πρόστυχα παρουσιάζει κάποιος τον εαυτό του, εάν ο ίδιος το επιθυμεί και αν ο ίδιος το θέλει!
Δυο χρόνια αργότερα λοιπόν, κλήθηκα να κάνω ένα show σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του νησιού, για ένα μήνα συζητούσαν συνεχώς και αδιαλείπτως για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί εκείνο το βράδυ και πως όλοι θα έπρεπε να έρθουν για να δουν ποια είναι αυτή τέλος πάντων! Και έκανα το σόου και το μαγαζί ήταν γεμάτο αλλά όταν κατέβηκα όλοι μου έδιναν το χέρι συγχαίροντας με για τα “μπράτσα” μου! Ήταν μία νίκη!

Στους επόμενους 9 μήνες οργάνωσα μία σχολική χορευτική παράσταση έχοντας γράψει προσωπικά το σενάριο, έχοντας επιμεληθεί προσωπικά τη σκηνοθεσία αλλά και έχοντας επιμεληθεί και σε αρκετά σημεία γράψει, η ίδια, τη μουσική, αυτή η παράσταση, όμως είχε μία ιδιαιτερότητα όλες οι χορογραφίες πραγματοποιούνταν σε στύλο είτε οι σε aerial hoop είτε σε aerial cube είτε σε ζευγαρωτή ακροβατική!
Η παράσταση αυτή ήταν κάτι εξωπραγματικό για τα δεδομένα του νησιού, πραγματοποιήθηκε το 2015 και αν δεν με απατά η μνήμη μου ίσως ήταν και η πρώτη παράσταση που έγινε στην Ελλάδα με κείμενο και θεατρικό acting μαζί με χορογραφίες antigravity!

Και ναι κάπως έτσι κέρδισα την εμπιστοσύνη τους, κάπως έτσι σταμάτησαν να με φοβούνται και κάπως έτσι άρχισαν να έρχονται οι γυναίκες φανερά από τους συζύγους τους, οι μητέρες να γράφουν τις κόρες τους και κάποιες φορές μάνα και κόρη να μοιράζονται την ίδια τάξη!

Οπότε ναι, μόνο αυτό έχω να πω ότι τα κορίτσια του pole είναι δυνατά, είναι ξεχωριστά και μπορούν και επιβιώνουν…και πείτε μου την αλήθεια, πόσες φορές σας είπε κάποιος ότι δεν μπορείτε και του απαντήσατε “μα έλα τώρα κάνω pole”!!!

‘Magic Avenue’- ο Δρόμος προς τα όνειρα!!! Αυτός ήταν ο τίτλος της παράστασης και ναι ήταν ο δικός μου ο δρόμος, ο δικός μου ο δρόμος προς το όνειρο!!!

Μαργαρίτα Καμαράτου

Leave a Reply

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

PointOut Polewear

Premium quality apparel